Het is heel normaal om zo nu en dan gevoelens van angst te hebben. Angst heeft namelijk de functie om je te beschermen tegen gevaar. Het is een overlevingsmechanisme. Maar wat als angst de overhand begint te nemen in je leven?    

Energie is onder te verdelen in hoge en lage trillingen en worden ook wel vibraties genoemd. Onder hoge trillen worden onder andere blijdschap, liefde, dankbaarheid en verlichting verstaan. Lage vormen van energie zijn boosheid, verdriet, jaloezie of angst. In deze blog ga ik in op de frequentie van angst. Weet dat als je last hebt van angsten, je een lage frequentie uitzendt. Dat wil je niet, want wat je voelt trek je aan. Dat betekent dat wanneer jij je angstig voelt, je dit ook in je leven aantrekt.

Je hebt het vast weleens meegemaakt in je omgeving, of misschien wel bij jezelf. “Ik hoop maar niet dat X gebeurd…”. Herhaal het vaak genoeg en het gebeurt ook. Dat is namelijk hoe de wet van aantrekking werkt. Waar jij energie naar toestuurt groeit! Ooit weleens van de selffulfilling prophecy gehoord? Bepaalde gedachtes leiden tot de uitkomst, waarvan je eigenlijk niet wilde dat het gebeurde. Ontzettend frustrerend, want het gevoel wat je al had wordt bevestigd. Je angst voor het leven wordt groter en groter en je verliest steeds meer de controle over jezelf.

Voor je het weet leef je in een wereld waarbij angst en onrust de hoofdrol spelen. Je bent constant waakzaam en alert en raakt meer en meer afgescheiden van jezelf. Dat is zonde, want jij bent het waard om je leven te leven vanuit innerlijke rust! Het zijn meestal onze gedachtes die met ons aan de haal gaan. Als er iets getriggerd wordt brengt dat onbewust gedachtes naar boven die op hun beurt weer jouw gevoelens beïnvloeden. Bewust heb je dit helemaal niet door! Tot dit doorbroken wordt blijft de vicieuze cirkel van gedachten, naar gevoelens naar angst in stand.

Het is daarom o zo belangrijk bewust te worden van wat je denkt en nog belangrijker hoe je je voelt. Klopt dat wel met de realiteit? Is het wel echt zo? Natuurlijk bestaat een leven zonder angst niet. Het is ook normaal om zo nu en dan gevoelens van angst te ervaren, zolang het gevoel van angst niet overheerst. Ik weet er zelf alles van. Jarenlang leefde ik in angst. Tot ik leerde door de illusie heen te prikken en dat gun ik jou ook!

Weet dat je altijd een keuze hebt, zelfs als je denkt of voelt dat dat niet zo is. Kies ervoor om zoveel mogelijk in het nu te leven. Niet gisteren, morgen, volgende week of volgend jaar, maar nu. Mensen die angsten ervaren leven niet in het nu. Ze maken zich druk over dingen die zich hebben afgespeeld in het verleden of nog staan te gebeuren en daar heb je niet altijd invloed op. Leef nu lief mens! Het begint allemaal bij het bewust worden van wat je denkt en voelt. Dus elke keer als je merkt dat je afdwaalt in je gedachten, herinner jezelf eraan dat je nu leeft.

Meer weten over het leren omgaan met angsten en onrust? Ik help je er graag bij! Stuur een e-mail naar info@beaugunst.nl.

Liefs,

Beau