Wat als je op vierjarige leeftijd seksueel misbruikt wordt? Het seksueel misbruik had nooit mogen gebeuren, maar het gebeurde toch. Het overkwam een van mijn klanten, laten we haar Eva noemen. Al op hele jonge leeftijd werd het licht van Eva afgenomen.

Loslaten
Ze deelde haar verhaal met mij en het werd voor mij snel duidelijk wat haar ervan weerhield om volledig in haar kracht te kunnen staan. Achttien jaar lang heeft Eva het misbruik met zich meegedragen in haar geest en lichaam. Dit zorgde ervoor dat ze niet meer in verbinding stond met haar hart. Tijdens de eerste sessie kwam duidelijk naar voren dat het tijd werd om het verleden los te laten. Om het seksueel misbruik te kunnen helen was het nodig om een aantal verbindingen te herstellen op chakraniveau. Al onze eerste levenservaringen worden opgeslagen in ons eerste chakra, dus ook trauma’s zoals seksueel misbruik. Wanneer dit chakra beschadigd is, kan het koud en donker aanvoelen.

Pijn in buik
Dat was ook het geval bij Eva. Het onderste gedeelte van haar lichaam was gevoelloos geworden. Ze voelde daar niks meer. Dat wat ze had meegemaakt was te pijnlijk en daardoor had haar lichaam besloten dat het dan maar beter was om zo min mogelijk te voelen daarbeneden. Zodra ze in de buurt van haar geslacht kwam, voelde ze pijn in haar buik. Dit gebeurde ook tijdens intieme momenten. Alsof er dan extra spanning op kwam te staan. Genieten van intiem zijn zat er dus nooit echt in.

Innerlijk kind
Er volgde een healing, waarbij ik begon met het schoonmaken en uitlezen van de chakra’s. Het innerlijk kind kwam ook nog even om de hoek kijken en bleek verschillende boodschappen te hebben voor Eva. Ze was bang, verdrietig en voelde zich onveilig. De beelden die doorkwamen waren confronterend, waardoor haar lichaam in eerste instantie niet mee wilde werken en dit uitte zich in een onwennig en pijnlijk gevoel. Het innerlijk kind wilde gehoord worden en dat gebeurde ook. Gedurende de sessie voelde ik het lichaam van Eva steeds een beetje meer verzachten.

Hartsenergie
Toen ik voelde dat de energieën weer vrij begonnen te stromen maakte ik een verbinding met haar hart chakra. Deze hartsenergie verdeelde ik vervolgens over haar hele lichaam. Op een bepaald moment hoorde ik Eva roepen: “Ik voel het stromen! Het wordt helemaal warm en het tintelt! Dit heb ik nog nooit meegemaakt!” Ze gaf aan nog nooit zoveel liefde te hebben gevoeld voor zichzelf. Ze nam mooie kleuren waar zoals zachtroze en helderwit licht.

Geen klachten meer
We zijn nu een aantal sessies verder en het gaat waanzinnig goed met haar. Voor het eerst heeft ze geen last meer van die vervelende buikpijn. Het voelt zelfs weer fijn als ze in de buurt komt van haar geslacht. Ze heeft daarnaast ook grote stappen gezet in haar carrière, waarbij ze voor het eerst in haar leven echt voor haar zelf heeft gekozen en nu (fulltime) haar eigen onderneming runt.

Dader geconfronteerd
Maar er is nog meer en daar is heel veel kracht en lef voor nodig. Na achttien jaar heeft ze de dader van het seksuele misbruik aangesproken. Al die tijd wist ze wie het was, maar ze miste de kracht om deze persoon daarmee te confronteren. But she did en daarmee heeft ze zichzelf echt vrijgezet! Ze heeft zich nog nooit zo vrij gevoeld. Super trots ben ik op Eva en de stappen die ze zet en nog gaat zetten. Bedankt dat ik je verhaal mocht delen.

Herken jij jezelf hierin en wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Stuur dan een bericht naar info@beaugunst.nl.

*De in dit artikel gebruikte naam is fictief.