We hebben elke dag een keuze. Een keuze om te kiezen voor liefde of angst. Kiezen voor liefde lijkt misschien lastig, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Als je eenmaal in de staat van liefde komt, kom je erachter dat het leven een stuk gemakkelijker wordt. In plaats van tegen de stroming in te zwemmen, ga je met de stroming mee. Gewoon door jezelf elke dag weer af te stemmen op liefde.

Liefde is overal. De vraag is of jij bereid bent om de liefde te laten stromen in je leven? Lijnrecht tegenover liefde staat angst. Het zijn twee uiterste van elkaar. Als ik om me heen kijk en luister dan valt het me op dat mensen eerder geneigd zijn om de kant van angst te kiezen. Terwijl liefde het antwoord is op angst. Het is de manier om hier afscheid van te nemen.

De kracht van liefde
Angst wordt als een klein zaadje in ons geplant. Van jongs af aan hebben we geleerd om vooral te kijken naar de beren op de weg in plaats van kansen. Langzaam maar zeker worden we geconditioneerd om op onze hoede te zijn. Dit kost veel energie en is vermoeiend voor onze geest, lichaam en ziel. Een kenmerk van angst is dat het om een lage vorm van energie gaat. Liefde daarentegen is een van de allerhoogste vormen van energie die er is! Liefde heeft de kracht om je vrij te zetten. Je te bevrijden van je angsten en beperkingen.

Begin bij jezelf
Angst wordt voor een groot deel aangestuurd door onze gedachtes en vervolgens komen daarbij vaak gevoelens om de hoek kijken. Dat is bij liefde compleet tegenovergesteld. Liefde begint uit een gevoel en heeft daarmee een positieve uitwerking op onze gedachten. Als we liefde voelen, dan voelen we ons goed. Hoe meer we onze aandacht naar liefde brengen, hoe meer we het naar ons toe trekken. Alles waar we onze aandacht op richten, groeit! Dat geldt dus ook voor liefde en deze liefde begint bij jezelf. Door onvoorwaardelijk veel van jezelf te houden en dit ook te voelen.

Maak contact met je hart
Maar wat voel je dan precies als alles liefde is? Ik denk dat liefde bij iedereen op een bepaalde manier tot uiting komt. Voor mij begint dat met een gevoel en dat is het hele verschil met angst. Angst begint in je hoofd en liefde begint in je hart. Door te voelen en in contact te komen met je hart. Heb jij weleens contact gemaakt met jouw hart? Voor mij is het een dagelijks terugkerend ritueel geworden. Ik maak op verschillende manieren contact met mijn hart, door het doen van energetische oefeningen bijvoorbeeld. Zo heb ik een oefening om mijn hart te openen, maar ook een oefening om te achterhalen wat mijn hart nodig heeft. Verder mediteer ik gericht op mijn hartchakra en gebruik ik affirmaties.

Voelen in plaats van denken
Ik maakt contact met mijn hart op momenten dat ik merk, dat liefde meer naar de achtergrond verdwijnt. Dan leg ik een open hand op mijn hart en dan voel ik het binnen no time stromen en dat gevoel projecteer ik over mijn hele lichaam. Mijn hart heeft mij geleerd om meer te voelen in plaats van te denken. Ook tijdens sessies met klanten maak ik gebruik van verschillende oefeningen. Deze oefeningen helpt ze om het vuurtje in hun hart weer te doen oplaaien. Het brengt ze weer in contact met hun kern.

Wil jij ook weer in contact komen met jouw hart? Stuur dan een bericht naar info@beaugunst.nl. Ik help je er graag bij.

Liefs,

Beau