Het afgelopen halfjaar hebben we veel meer tijd doorgebracht in huis dan dat we normaal doen. Niet zo gek dat je af en toe het gevoel kan krijgen dat de muren op je af komen. Een hele normale reactie, aangezien je niet gewend bent om zoveel tijd door te brengen in huis.

Voor de wereldwijde uitbraak van Corona kon je in principe gaan en staan waar je maar wilde. Dat zit er nu even niet in en ik heb gemerkt dat steeds meer mensen opzoek zijn naar manieren om te kunnen ontspannen. Mediteren kan je hierbij helpen! Door te mediteren kun je in een staat van diepe ontspanning komen. Gewoon door op een plek te gaan zitten of liggen waar je niet gestoord kan worden. Een moment volledig voor jezelf. Waarbij je de tijd neemt om je eigen gedachtes of gevoelens te observeren. Het is niet meer dan dat. Zonder oordeel waarnemen wat er allemaal voorbijkomt. Dat kan in stilte of als je het prettig vindt met muziek. Mediteren brengt je in het hier en nu, waardoor je jezelf beter kunt aanvoelen.

Beter in contact met je lichaam
Bij de sessies die ik doe, of die nou online of offline zijn, maak ik altijd gebruik van meditatie. Opvallend is dat mensen door middel van een begeleide meditatie, beter in contact komen te staan met hun lichaam. Dat de ondernemers met wie ik werk klachten hebben is wel duidelijk. Vaak kunnen ze ook wel omschrijven wat voor klachten het zijn, maar waar het zit in het lichaam? Dat blijkt lastig te zijn. Tot ze tijdens de begeleide meditatie in een diepere staat van zijn komen. Ineens worden ze zich bewust van hun lichaam en kunnen ze aanwijzen waar ze last hebben.

Vage klachten en pijntjes
Het welbekende stemmetje in het hoofd, is verplaatst naar het lichaam. Onze lichamen hebben allerlei informatie opgeslagen over ons en probeert dit aan ons duidelijk te maken. We zijn zo gewend geraakt om altijd maar te luisteren naar onze gedachtes in plaats van ons lichaam, daardoor kan het zijn dat je het contact bent kwijtgeraakt met je lichaam. Je krijgt vage klachten en pijntjes die je maar niet kunt verklaren. Allemaal tekens van jouw lichaam die jou iets probeert duidelijk te maken. Door te mediteren kun je dichter en beter in contact met jezelf komen. Probeer het maar eens, elke dag een paar minuten en dat langzaam opbouwen tot een kwartier.

Bekijk jezelf van een afstand
Maar wat als mijn gedachten de hele tijd afdwalen? Dat is helemaal niet erg! Als je niet gewend bent om te mediteren, kan het moeilijker lijken dan het is. Alsof je teveel van jezelf verwacht. Waar het omgaat is dat je jouw gedachtes en gevoelens observeert en er vooral niet over oordeelt. Wees lief voor jezelf en probeer jezelf vanaf een afstand waar te nemen. Waarnemen zoals je dat bij een goede vriend of vriendin doet. Elke keer als je merkt dat je afdwaalt, corrigeer je jezelf op een liefdevolle manier. Terug naar het observeren van body en mind.

Wil je meer weten over mediteren of wil je een keer zelf een begeleide meditatie meemaken? Stuur een mail naar info@beaugunst.nl en dan maken we een afspraak.

Liefs,

Beau